Oddział V

Godziny pracy grupy:

Poniedziałek – czwartek 700 - 1600

Piątek – 730 - 1530

Konsultacje z nauczycielem ustalane są indywidualnie wg potrzeb rodziców

zajęcie z fantomem

14 marca mieliśmy gościa - panią Anetę T. pielęgniarkę, która uczyła nas zachowań w sytuacji zagrożenia czyjegoś zdrowia lub życia.  Przypomnieliśmy sobie numery alarmowe, na fantomie próbowaliśmy robić masaż serca. To bardzo trudna sztuka...

dziś o chlebie

15 marca, już po raz trzeci, przyszli do nas uczniowie ze Szkoły Podstawowej Nr 19. Przekazali nam dużo wiadomości o chlebie:

Nasi laureaci

"...ja się wcale nie chwalę, ja po prostu mam talent ..."

W szkole

22. lutego byliśmy z wizytą w Szkole Podstawowej Nr 10. Zostaliśmy bardzo miło przywitani przez Panią Dyrektor i całą społeczność szkolną. Zwiedziliśmy szkołę, zamieniliśmy się rolami z uczniami klasy II i rozwiązywaliśmy różne zadania. Otrzymaliśmy zaproszenia na Dzień Otwarty we wtorek 26 lutego o godz. 17.

W kosmosie

Ubiegły tydzień upłynął nam pod hasłem „Poznajemy kosmos”. . Poznaliśmy planety w naszym Układzie Słonecznym.

Walentynki

Dzisiaj mamy walentynki

ważne słowo:DOBRO

15 lutego po raz drugi przybyli do nas goście ze Szkoły Podstawowej Nr 19. Spotkanie z uczniami dotyczyło pojęcia "DOBRA".  Starsi koledzy przybliżyli nam ważne osoby, które czynią dobro bezinteresownie. My zaś mieliśmy za zadanie zrobić jakiś dobry uczynek w swoim domu.

Dzień Babci i Dziadka

Choć za oknem jest zima, mróz, był to najcieplejszy dzień w roku, który sprawił wszystkim ogromną radość, wywołał uśmiech na twarzy oraz spowodował, że małe serduszka dzieci biły szybciej, a Babcia i Dziadek ze wzruszeniem słuchali czułych słów kierowanych pod Ich adresem. Dziękujemy serdecznie za przybycie i życzymy wszystkim Babciom i Dziadkom mnóstwo zdrowia i wielu wspaniałych chwil z wnukami.

oddzialy