Oddział V

Godziny pracy grupy:

Poniedziałek – czwartek 700 - 1600

Piątek – 730 - 1530

Konsultacje z nauczycielem ustalane są indywidualnie wg potrzeb rodziców

DZIEŃ DZIECKA

Olimpijka w Szkole Podstawowej Nr 10

Nauczyciele i uczennice ze SP Nr10 zorganizowali nam zawody sportowe. Razem z grupą "Krasnali" rywalizowaliśmy z Przedszkolem Samorządowym Nr 68. Niemal wszystkie konkurencje wygraliśmy. NASI GÓRĄ !!!

Dzień Rodziny

27 maja obchodziliśmy w naszej grupie Dzień Mamy i Taty. Dzieci przygotowały na tę okoliczność piękne występy oraz własnoręcznie zrobione upominki. Było radośnie, kolorowo  i bardzo wzruszająco.

Sukcesów ciąg dalszy

Osiągnięcia obecnych i byłych wychowanków

W klubie "Zenit"

Dziś dostaliśmy zaproszenie do klubu osiedlowego "Zenit" na przedstawienie teatralne pt. "Strach ma wielkie oczy".  Dzieci z trzeciej klasy SP Nr19 otrzymały nagrodę GRAND PRIX  w IV Wojewódzkim Forum Teatrów Dziecięcych. W przedstawieniu brali udział absolwenci naszego przedszkola.

Spotkanie piąte

17 maja już piąty raz spotykamy się z grupą dziewcząt ze szkoły. Biorą one udział w programie "Dobro to norma - bądź normalny". Dziś przyszły, aby przeczytać nam  książkę K. Makuszyńskiego "Przygody Koziołka Matołka".

Nasze kolejne sukcesy

"Ruch jest łatwy"

14 maja  starsze koleżanki i  koledzy ze Szkoły Podstawowej Nr 19 były u nas aby się razem bawić i ćwiczyć w ramach realizowanego programu "Ruch jest łatwy"

gry stolikowe

26 kwietnia po raz kolejny spotkaliśmy się z uczniami Szkoły Podstawowej Nr 19. Tym razem starsi koledzy przygotowali nam gry planszowe.  Pokazali, że są one  doskonałym sposobem spędzania czasu wolnego, zapewniają dobrą zabawę, Wartością dodaną gier planszowych jest ćwiczenie koncentracji uwagi, pamięci, wyciszenia oraz ciągłego analizowania sytuacji.
- Umiejętności te, ćwiczone w formie zabawy, są podstawą lepszego funkcjonowania dziecka w szkole. Dają mu wiarę, że wie, umie, potrafi, a co za tym idzie - zwiększają jego samoocenę i motywację do pokonywania trudności.

Jak to kiedyś bywało...

Dzisiaj mieliśmy  spotkanie z przedstawicielami Podlaskiego Stowarzyszenia Rekonstrukcji Historycznych "Trzaskawica". Dowiedzieliśmy się  wielu  ciekawych rzeczy o życiu ludzi w okresie wczesnego średniowiecza. Poznaliśmy ich odzież, przedmioty codziennego użytku, rzemiosło, zabawki i wiele innych.

oddzialy