Oddział V

Godziny pracy grupy:

Poniedziałek – czwartek 700 - 1600

Piątek – 730 - 1530

Konsultacje z nauczycielem ustalane są indywidualnie wg potrzeb rodziców

Zabawy badawcze

Dzisiaj gościliśmy w naszej grupie uczniów ze Szkoły Podstawowej Nr 19. Pokazywali nam dużo ciekawych zabaw:

Zabawa karnawałowa

Dzieci bardzo długo czekały na ten dzień, a kiedy w końcu nastał fantastycznie się bawiły. Skoczna, rytmiczna muzyka zachęcała do tańców, a wspólne zabawy i gry sprawiły dzieciom wiele radości

zima, zima, zima...

W śniegu najlepsze jest to, że sam w sobie jest materiałem do zabawy. Dzięki temu nie musimy się specjalnie przygotowywać. Jedyne czego potrzebujemy, to ciepłe i solidne ubranie  oraz  sanki i jabłuszka do zjeżdżania z górki.  Dzieci chętnie dzielą się nimi z kolegami, żeby każdy mógł cieszyć się z zabawy.

Zabawy dowolne

ZABAWA SWOBODNA, NIEKIEROWANA PRZEZ DOROSŁEGO TO BARDZO WAŻNY OBSZAR AKTYWNOŚCI W ŻYCIU KAŻDEGO  DZIECKA. To przestrzeń dla rozwijania dziecięcej wyobraźni i kreatywności, a także nawiązywania relacji. Dlatego w naszej grupie, oprócz ciekawych zajęć, zawsze jest czas na swobodną zabawę dzieci. Sami zobaczcie w naszej galerii, jak to wygląda

"Osłodź dzieciom Święta"

W Święta żadne dziecko nie powinno być smutne.

Jasełka w przedszkolu

Obejrzenie "Jasełek" było dla dzieci dużym przeżyciem. Razem z grupą "Krasnali" dzieci śpiewały kolędy i pastorałki. Dodatkową niespodziankę sprawiła nam Maja, która zagrała na pianinie kolędę.

oddzialy