Oddział IV

Witamy w gr. "Krasnale" :)

Godziny pracy:

poniedziałek- czwartek 7:30-16:30

piątek 8:00-16:00

Konsultacje z nauczycielem ustalane są indywidualnie wg potrzeb rodziców.

Warsztaty wielkanocne

Dnia 5 kwietnia w naszej grupie odbyły się warsztaty wielkanocne. „Krasnale” powitały rodziców i rodzeństwo piosenką „Maszeruje wiosna”, a następnie wspólnie wykonali ozdoby świąteczne- kurczaka oraz pocztówkę z zajączkiem. Wszyscy wykazali się niezwykłą inwencją twórczą, pomysłowością i wyobraźnią. Była to okazja do wykorzystania posiadanych zdolności plastycznych, czego efekty widać na zdjęciach smiley. Bardzo dziękujemy wszystkim za przybycie.

Wycieczka do Komendy Miejskiej Policji

Dnia 15 lutego 2019r. grupa wybrała się na wycieczkę do Komendy Miejskiej Policji, aby wziąć udział w zajęciach w sali edukacyjnej ,,Komisariat Młodego Policjanta”. W kąciku ogólnopolicyjnym dzieci utrwaliły zasady bezpieczeństwa, numery alarmowe, a także zobaczyły prawdziwe akcesoria jakimi policjanci posługują się w swojej pracy. W kąciku ruchu drogowego prowadząca poprzez ćwiczenia praktyczne przypomniała o najważniejszych zasadach poruszania się po jezdni. W kąciku kryminalistycznym grupa dowiedziała się jakie metody pracy są stosowane w pracy kryminologów. Starszaki miały również okazję zrobić odciski swoich linii papilarnych. Ponadto dowiedziały się jak należy zachować się w różnych sytuacjach, jak np. spotkanie z nieznajomym czy bezpańskim psem. Na zakończenie otrzymały pamiątkowe zakładki.

Walentynki

Dnia 14 lutego nasze przedszkole zamieniło się w serduszkową krainę pełną życzliwości. Ten dzień stał się okazją do wspólnej zabawy, która sprzyjała okazywaniu sobie ciepłych uczuć i uśmiechów smiley

oddzialy