Oddział IV

Witamy w gr. "Krasnale" :)

Godziny pracy:

poniedziałek- czwartek 7:30-16:30

piątek 8:00-16:00

Konsultacje z nauczycielem ustalane są indywidualnie wg potrzeb rodziców.

Wycieczka do Centrum im. Ludwika Zamenhofa

Dnia 18 stycznia 2019r. dzieci wzięły udział w warsztatach edukacyjnych „Lego na temat- Białostocki Ratusz” w Centrum im. Ludwika Zamenhofa. W pierwszej części warsztatu dowiedziały się jak dawniej wyglądał Ratusz, jakie budynki znajdowały się wokół niego oraz jakie pełnił funkcje. W drugiej części obejrzały na prezentacji kopię białostockiego Ratusza wykonaną z kilkunastu tysięcy klocków Lego. Następnie samodzielnie stworzyły z klocków Lego obiekty znajdujące się wokół rynku.

Choinka noworoczna

Dnia 17 stycznia 2019 r. odbyła się Choinka noworoczna. Tego dnia dzieci miały za zadanie przebrać się za swoją ulubioną postać bajkową. Zabawę karnawałową poprowadzili animatorzy ze Studia Artystycznego. Podczas tańców wszyscy wesoło się bawili, uśmiech nie znikał z twarzy. Jednak najważniejszym momentem w trakcie trwania naszej zabawy okazało się przybycie niezwykłego gościa - Mikołaja, który postanowił odwiedzić nasze przedszkole i wręczyć prezenty przedszkolakom. Dziękujemy dzieciom i rodzicom za przygotowanie pięknych strojów smiley.

"Osłodź dzieciom święta"- akcja charytatywna

Serdecznie dziękujemy wszystkim dzieciom i rodzicom, którzy włączyli się w akcję charytatywną "Osłodź dzieciom święta." Zebrane słodycze trafiły do podopiecznych Domu Dziecka nr 2 w Białymstoku https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/f4c/1/16/1f642.png

W zimowym nastroju

Pani Zima postanowiła nas odwiedzić i tym samym sprawiła nam wielką radość. Korzystając z jej uroków „Krasnale” chętnie przebywają na świeżym powietrzu- spacerują, lepią śnieżki oraz pamiętają o dokarmianiu ptaków. Zajęcia dydaktyczne, w tym prace plastyczne, które wykonujemy również są związane z aktualną porą roku smiley

Przedstawienie bożonarodzeniowe pt. "Gdzie się podziała pierwsza gwiazdka?"

Dnia 21 grudnia Starszaki zaprezentowały przedszkolakom, pracownikom, zaproszonym gościom oraz rodzicom przedstawienie bożonarodzeniowe pt. „Gdzie się podziała pierwsza gwiazdka?”. Poprzez swój występ „Krasnale” zaprosiły widzów w podróż do Dzieciątka Jezus. W czasie wędrówki dzieci spotkały postacie z baśni, którym bardzo chętnie udzielili pomocy oddając najcenniejsze dla siebie rzeczy. Na szczęście cel podróży został osiągnięty- dzieci odnalazły stajenkę z Jezuskiem, Maryją i Józefem. Mali artyści zaprezentowali również umiejętności wokalne i taneczne. Piękna sceneria, wspólny śpiew kolęd oraz łamanie się opłatkiem wprowadziło wszystkich obecnych w atmosferę Świąt Bożego Narodzenia.

Warsztaty bożonarodzeniowe

Święta Bożego Narodzenia tuż, tuż… smiley. W świątecznym nastroju Starszaki postanowiły zaprosić rodziców i rodzeństwo na warsztaty bożonarodzeniowe.  Dzieci powitały przybyłych gości piosenką „Szczęśliwych dni”, a następnie przystąpiły do wykonywania ozdób świątecznych. Każdy mógł wykazać się posiadanym talentem. Dzięki wspólnemu zaangażowaniu powstały piękne kartki świąteczne i choinki z płatków kosmetycznych. Efekty współpracy można dostrzec na zdjęciach. Gratulujemy pomysłowości i dziękujemy za przybycie smiley.

Mikołajki

Dnia 6 grudnia obchodziliśmy „Mikołajki”. Z tej okazji  dzieci ubrały się na czerwono i dodatkowo włożyły mikołajkowe czapki, bądź rogi renifera :) Wszyscy wesoło bawili się na przedszkolnej dyskotece, a Mikołaj z pewnością zerkał do nas przez okno! Po zakończonej imprezie „Krasnale” wróciły do sali w poszukiwaniu ukrytych prezentów. Oczywiście zostały odnalezione i wywołały wielki uśmiech na twarzach dzieci :)

oddzialy