Oddział I

Witają Biedronki!!!

Grupa pracuje w godzinach:

Poniedziałek, środa: 7.00 – 15.30

Wtorek, czwartek, piątek: 7.00 – 15.00

Konsultacje z rodzicami odbywają się indywidualnie od potrzeb rodziców

DZIEŃ MAMY I TATY

24 maja do naszego przedszkola zaprosiliśmy kochanych rodziców aby uczcić ich święto. Dzieci przepięknie recytowały wiersze, śpiewały piosenki i tańczyły z kolorowymi chusteczkami. Wręczyły rodzicom własnoręcznie wykonane laurki i kwiaty. Na koniec "Biedronki" zaprosiły rodziców do tańca,  a potem poczęstowały naszych gości pysznymi lodami.

NASZE MAŁE EKSPERYMENTY

20 maja przyjechał do nas Pan Naukowiec z Akademii Malucha. Za pomocą różnych materiałów i przyborów pokazywał nam ciekawe, czasem dziwne eksperymenty.

SPOTKANIE Z POPIELEM

7 maja dzieci brały udział w ciekawych zajęciach o czasach średniowiecza. Spotkanie prowadziło Podlaskie Stowarzyszenie Rekonstrukcji Historycznych "Trzaskawica".  Dzieci słuchały opowieści, oglądały przedmioty z dawnych czasów, miały możliwość przebrania się w dawne  szaty.

WARSZTATY WIELKANOCNE

4 kwietnia odbyły się warsztaty wielkanocne. Dzieci przywitały rodziców piosenkami "Kurka mała" i "Pisanki".Później rodzice razem z dziećmi wykonali z kubeczków jednorazowych prześliczne kurczaczki, kurki i zajączki.

STRAŻ POŻARNA W NASZYM PRZEDSZKOLU

Dzieci uczestniczyły w zajęciach prowadzonych przez strażaków. Oglądały sprzęt strażacki, mogły wejść do wozu strażackiego. Pracownicy straży pożarnej pokazali również jak szybko potrafią przygotować się do akcji. Dzieci były bardzo zainteresowane pokazem. Każde otrzymało od strażaka naklejkę lub pieczątkę na rękę.

oddzialy