III edycja Przeglądu Recytatorskiego "Wiersze Jana i Juliana"

Dnia 14 marca 2019r. w naszym przedszkolu odbył się międzyprzedszkolny Przegląd Recytatorski "Wiersze Jana i Juliana". Wzięło w nim udział 11 dzieci. Nasze przedszkole reprezentowała Wiktoria A. z grupy „Krasnale”. Głównym celem konkursu było  przybliżenie dzieciom twórczości polskich poetów: Jana Brzechwy i Juliana Tuwima, wspieranie dzieci w rozwoju uzdolnień recytatorskich, a także integracja ze środowiskiem społecznym.

Wewnątrzprzedszkolny konkurs rodzinny „A to moja Polska właśnie

Dnia 28.11.2018r. odbyło się rozstrzygnięcie konkursu plastycznego „A to moja Polska właśnie”.  Zadaniem uczestników było wykonanie pracy plastycznej o tematyce patriotycznej z wykorzystaniem materiałów przyrodniczych.

jeszcze wcześniej

Turniej Wiedzy Przedszkolnej „Mały Geniusz”

Dnia 23 maja 2017 roku w naszym przedszkolu odbyła się XI edycja Turnieju Wiedzy Przedszkolnej „Mały Geniusz”. Wzięło w nim udział 12 dzieci z 6 białostockich przedszkoli (PS 46, PS 42, PS 10, PS 14, PS 35, PS 82). Nasze przedszkole reprezentowali: Lena P. i Olivier Dz. z grupy „Mrówki”. Głównym celem konkursu było: wzbogacenie wiedzy i umiejętności zdobytych podczas edukacji przedszkolnej, rozwijanie umiejętności logicznego myślenia, integracja dzieci z białostockich przedszkoli poprzez zdrową rywalizację.

My First English Song

:)

Dnia 01.03.2017 r. w naszym przedszkolu odbyła się II Edycja Konkursu Piosenki Angielskiej pt: „My First English Song”.

Konkurs recytatorski „Wiersze Jana i Juliana

Dnia 17 marca 2016 roku w naszym przedszkolu odbyła się VI edycja międzyprzedszkolnego konkursu recytatorskiego pt. „Wiersze Jana i Juliana”.